Sunday, 11 May 2014

Uitm Shah Alam + Uitm Puncak Alam = Me

Assalamualaikumwarohmatullahiwabarokatuh :)



Morning everyone ,

Hai hai hai hai and haiiiiiii :) Hari hari, hari Ibu . Maka I Love You Maaaaa ^3^ Happy Mother's day. You're my number one . Thanks for everything ! Pengorbanan mama sangat banyak dan bukan mudah untuk dibalas. Berkat doa mama abah and family, kakak dapat sambung belajar ke universiti. Thanks again Mamaa :*

Back from tittle, dua hari lepas bukan main heboh lagi budak budak lepasan SPM 2013 ni cek UPU kann. Of course lah aku tak ketinggalan. muehehee. excited betol nak tahu universiti apa yang sanggup terima budak macam aku ni. hm dan lepas aku cek upu haritu, Alhamdulillah ! aku dapat tawaran Uitm diploma printing technology(printech). But in that timee aku keceweee sikitt sebab first choice aku ialah Unisza diploma pengurusan sumber manusia. but maybe rezeki aku dekat Uitm. dan lagi membuatkan aku bertambah feninn dekat tawaran tu ada transit dengan tetap. apakebenda tuu ?

ohh bila ditanya senior ku haizry, student printech jugak.  rupa rupanya budak budak diploma yang kena transit dekat dekat Uitm Shah Alam akan dipindahkan ke kampus yang baru iaitu dekat Puncak Alam.. kampus tu baru je dibina dannnn dah pun siap. tunggu dipanggil masuk kat sana je bak kata seniorku. tapi kampus puncak alam kat mana? hahaha aku pun tak tahu weii. hikhikk :3 tengok jela nanti. So, buat sementara waktu ni budak budak diploma akan ditransitkan di Uitm Shah Alam dulu sebab Uitm Shah Alam adalah untuk student degree, master and Phd jee. Oooo.......

So in that case, aku lah batch pertama yang merasa kampus puncak alam yang baru tuu. hihihi. andd jugak aku dapat merasa dua tempat untuk diploma aku ni haaa. ohsemnyaaa. hopefully aku tak terjatuh cinta sangat dekat persekitaran Uitm Shah Alam nanti. nanti nak pindah Puncak Alam rasa berattt je hati tu. Haha :D

Untuk itu, aku kena buat macam macam persediaan sepanjang dua minggu lebih ni sebab aku daftar 1/6/2014.So, time ni lahh nak buat medical check-up, x-tray la, bayar yuran la, uruskan borang borang pendaftaran and beli segala kelengkapan aku dekat sana. Ohh, ini akan menjadikan dua minggu yang sibuk dan kelam kabut. Ahhh kesian pulak dekat parents aku kena ke sana ke sini. diorang dahlah masih berkerja. huhmm. sorry maa bahh. tiba tiba je rasa macam taknak terima tawaran tu but maybe kena sembur lah dengan parents. Haha. Thanks Mamaaa abahh for everythinggggg . I Love You ! ^^
Okay, untuk kali ni aku stop dulu. Bila aku ada story yang perlu di share , akanku segera share kan.. Okay? hahaaha. haihh. Anyway fifah.. aja aja fighting !!! Pasti kan kau success kat sana nanti dan dapat menggembirakan parents and family kauu. Study very hard and please tebus balik spm kau !! okay ?? OKAYY !! In Sha Allah ^^ Assalamualaikumm...

XOXO # Fifahzairi

! ♥ Terima kasih daun keladi ♥!

1 comment: