Sunday, 23 February 2014

Syukur kepadaMu =')

A S S A L A M U A L A I K U M W A R O H M A T U L L A H I W A B A R O K A T U H 


Alhamdulillah , berjaya jugak kembalikan mood untuk update blog . and i don't know why i am too rajin sangat malam ini nak update blog. and dear blog saya yang cantik macam saya. kihkih,

Saya taknak berspeaking sebab saya tahu i have a english broken la. so, better campur sahaja. rindunya nak taip taip . rindunya nak luahkan semua dalam ni .

dab Alhamdulillah saya okay sekarang, saya kuat sekarang. dah nak masuk bulan 3 hati ini membina otot and yeah guess what guys my heart already tough okay. even though banyak saya hadapi semasa dua sebulan dua ni *fake smile*

mungkin Allah  tentukan semua ini untuk saya. Allah sayang saya, Allah tak nak saya disakiti lagi. dan yang penting , Allah dah bagi saya yang baru. Saya yang meluat dengan janji manis or even sweet talkers sekalian. ei geli geli, and maaf. saya tak bersedia lagi nak ke alam cinta ke apa. saya serik dan meluat. and Alhamdulillah sekarang hati saya happy, saya happy, perut pun happy sebab tu makin bulat hihhi

pernah lah pernah simpan feeling dekat somoene tu, tak anggap boyfriend ke apa, tapi anggap insyaAllah jodoh. tapi, sekarang hilang entah kemana. haha and i realised that harapan is nothing :'0 harapan tentang ini semua kosong, nanti sampai masa, Allah bagi lah tu kebahagiaan dunia dan akhirat, the partner and everything. InsyaAllah amin amin ya robbal-alaminn :)

rasa macam gatal lah post benda ni. kecil lagi dah bergatal nak bercinta ei hampeh. eh ? ahaha bajet je aku ni. baru lapanbelas kot. eh lapanbelas already lah! haha. walaupun saya rasa kehilangan seorang kawan baik, simce i'm in form one till now in eighteen years old. yes we were still together but hmph, hanya Allah yang memahami apa yang saya rasa. saya rinsu awok, rindu time awok caring dengan sayo, kalau awok ajak sayo hangout sayo onn jeh. cerita mende awok dok terlepas? semua sayo cerita. Leni? sayo rasa macam takdok oghang macang awok. sayo rindu awok. hm malas nak mikir.

tapi tapi tapi yang penting saya bersyukur dengan kehidupan saya sekarang. ahh lantaklah orang nak desperate kawan ke apa, mesti ada kan orang yang boo boo kan aku "woo fifah takdok kawan woo. sian ke dia sorang je" mesti ada kan mesti ada kan. haihh dosa lah kalau sangka buruk fifah! tapi kalau betul betul ada, biarlah awak nampak saya macam tiada kawan rapat, tapi saya ada Allah. Allah dengar semua masalah saya, Allah ajar saya jadi kuat,  sabar. dan Allah boleh bagi ganjaran atas kesabaran saya, inshaAllah. Even dunia saya tak seindah orang lain, orang lain yang dikurniakan sihat walafiat tubuh badannya. cantik molek, cun melecun, putih melepak, tapi saya bersyukur dengan apa adanya saya.

saya bersyukur dengan apa yang Allah bagi. saya tak lah se sihat anda semua, tak boleh hidup macam awak semua. awak semua boleh hidup normal, tapi saya lain sikit. sikit je. Allah bagi ujian dekat saya, saya terima dan dan kenalah hadapi ujian ini. saya taklah cantik macam awak semua, walaupun saya selalu perasan saya cantik, saya taklah sebahagia anda semua, ada orang tolong bahagiakan., ada bestfriends and so on. ada cheerful life, ada otak genius, ada semua. tapi Alhamdulillah saya suka dan bersyukur dengan kehidupan macam ini.

saya dan abah dan mama yang faham saya, saya ada kakak kakak saya, saya ada anis, saya ada sepet, saya ada mae, saya ada ipah (twins), saya ada aime, yaniey, adik puteri, meklah, mekkah, qilah, azah,kak mashi yaa azman, beby yaya, babyboy and so on! ramai sangat kalau nak sebut. saya ada awesome and gorgeous family. dan kawan kawan, semua semua semua dan semua sekali. and sekali lagi Alhamdulillah. ku bersyukur padaMu ya Allah =)


  • XOXO #FifahZairi

! ♥ Terima kasih daun keladi ♥!

0 persons berX0XO:

Post a Comment