Sunday, 23 February 2014

i do__

A S S A L A M U A L A I K U M W A R O H M A T U L L A H I W A B A R O K A T U H :)


SOMETIMES. WE DON'T NEED AN ADVICE,
WHAT WE NEED JUST SOMEONE WHO WILL LISTEN....

AND ALLAH IS THE BEST LISTENER.

Assalamualaikum dan salam sejahtera, goodmorning peeps, bloggers and what what ever. huish beginning skema nak mampos okay. HAHA. i know, there's no one who want to read my blog., my posts, my entries. biarlah. and let's gettin' started yeehhaaa !

EVERYTHING HAPPENS FOR A REASON. yes, we often heard this ... eventhough sometimes i keep  thinking about what the reason is? and why these things happened to me? kenapa masa lalu lebih indah  daripada masa sekarang? saya tak complaint, tapi saya rindu. rindu untuk bahagia, rindu untuk bersama dengan mereka. rindu nak hidup dalam kegembiraan yang melimpah ruah. hidup dulu dengan tiadanya musuh, tiadanya pergaduhan. semua sempurna. tapi dulu tetap complaint how bad is my life blablabla. When all of that is gone from the life, barulah sedar yang benda tu semua pernah wujud dalam hidup and MasyaAllah indahnya kehidupan !

actually, i miss my buddies. my best buddies. dulu ada kawan baik, sangat baik. she always give some advice to me, and cheer me up. ni yang orang kata, kita boleh nak rancang semua benda, tapi Allah yang tentukan. Saya taktahu kenapa saya sedih dengan hilangnya kawan macam dia. yes, i know that was my fault. hilang kawan baik perempuan but i strong enough to face all of these :') and now i feel like i am hilang the buddy in the world. Lain. sangat lain. tersangat baik. kami tak gaduh, tapi persahabatan kami ada jarak sedikit. memang kami tak bersama. tapi dulu lain, sekarang lain. Allah know what i feel. And i miss you, friend *crying* and tetiba teringat ayat teacher bagi dekat saya time form five. " life is full of ups and downs, all you need is just a little bit patience. " i will teacher, i will :') hmm. k taknak cerita panjang.

and now i'm trying to be though facing all of this. I know that Allah always be there for me. Allah sayang awak, sebab tu Allah turunkan awak semua ni. Allah nak awak sabar, Allah kan sayang orang yang sabar. Allah nak awak ingat Dia selalu. sebab kebanyakan manusia, kalau Allah dah bagi kesenangan, senang je nak lupa Allah.  sedangkan rezeki yang Allah turunkan tu, Allah saja nak uji, awak ni beriman ke sepenuhnya ke tak kepada Dia.  thats why lah kita sebagai hamba Allah tak lengkap dan kita ni nothing kalau hidup tanpa mengingati Allah. mungkin sekarang awak hidup senang lenang, tapi awak ada tahu benda yang senangkan awak tu adakah akan kekal selamanya ? bila bila sahaja Allah boleh tarik rezeki yang diturunkan tu. Wallahualam, sekian Assalamualaikum :)

Lots of smile for Readers :)
XOXO #FifahZairi

! ♥ Terima kasih daun keladi ♥!

0 persons berX0XO:

Post a Comment