Friday, 31 January 2014

Perfect Planner

A S S A L A M U A L A I K U M W A R O H M A T U L L A H I W A B A R O K A T U H !

Hey readers .


Adakah sekarang anda mengalami keadaan yang sukar ? haha cool kan ayat fifah . Semua orang ada hard time sama ada dia mampu go through or collapse tengah jalan . I mean , dia nak berubah but tak boleh sebab asyik fikir masa lalu dia dengan orang yang dia sayang . Yang berjaya berubah dan bina life baru tahniah diucapkan tapi yang collapse tulah jadi suicide bagai tu . Fifah pun ada hard time fifah sendiri , macam semalam ? macam macam hal jadi dekat fifah . biasala . ini normal okay . Ujian :) sejauh mana kau boleh tahan itulah ukuran kekuatan kau , Fifah .

Kuat bukan pada tenaga tapi kuat pada hati . kalau jatuh bangun balik dan jangan terus duduk . hidup kau jauh lagi , fifah . Jangan sedih . Latahzan inallaha ma'ana . Tuhan ada . apa yang kau lalu hari ni dan semalam menentukan masa hadapan kau . jangan ragu dengan takdir dari Tuhan . He is a perfect planner . Dia hilangkan orang yang kau sayang dan beri satu kesedihan , tapi Dia janji akan gantikan kau dengan sejuta kegembiraan .

Tuhan dah tetapkan semuanya . Dia arrange cantik cantik sebab Dia tahu itu yang terbaik untuk kau . Kenapa sedih sedih Dia tahu apa yang terbaik untuk kau , jangan risau okay , fifah . Tapi kau kena ingat takdir boleh diubah dengan berusaha . Kau berusaha Tuhan tentukan . tak salah meletakkan harapan untuk berubah dan mulakan life bary tapi biarlah harapan tu pada Tuhan . Yakin Tuhan akan bagi apa yang kau mintak . Tuhan tak kejam Fifah :) Dia dengar doa hambaNya . jangan mudah mengalah . bersabar dan teruskan usaha kau untuk mulakan life baru . lupakan dia , okay ? :*

Yang penting kau jangan pernah jauh dari Dia . Solat is like a bridge . It connect you to Allah . Jangan pernah dan jangan dan jangan dan jangan jauh dari Tuhan . Apa yang jadi hari ni dan semalam semua balik pada diri kau . Jadi belajarlah :) Hidup terlalu pendek untuk menyesal dan terus down disebabkan apa yang kita tak dapat . Live life . move on . keep on learning from your mistakes .

Ini bukan salah dia , siapa or apa salahnya . ini soal takdir . semua dah tertulis . Jadi belajar . Mungkin orang akan cakap "cakap senanglah , cuba kalau kau yang rasa" memanglah semua tak sesimple macam apa yang kita cakapkan . Betul tu . tapi kalau kau cuba mungkin kau boleh . ingat tak dulu masa kecik kecik masa first time belajar ABC ? kau ingat senang ke kau nak hafal ABC tu sampai kau boleh baca berpuluh puluh novel yang tebal tebal tu fifah ? hm apa kau buat dulu nak ingat ABC ? Berusaha kan ? so , berusaha lah . jangan give up untuk bina life baru . let him go and forget all about your memories :)

Berusahalah . Kau takkan dapat sesuatu tanpa korbankan apa apa . tanpa usaha kau takkan dapat . everyone have right to feel happy . Find yours . In Sha Allah . He will guide you . Happiness is not based on your wealthy , look . popularity enough kalau kau ada Dia . Trust me fifah sayangg :')

Get grip . Common get up ! Jangan down ! Jangan down ! Don't be sad . you lose your beauty when you cry about him :) Keep smiling . Keep laughing . Keep praying . Don't lose hope one Him . He is a perfect planner . Put all your hope on Him . In Sha Allah you dream may come true . Provided with effort :)


So now Nur Afifah Binti Zairi , Remember everything happen for a reason . Don't worry He knows the best. Kau takkan kecewa dengan rancanganNya . Sebab Dia yang Maha Merancang :)

Salam Maghrib kepada semua pembaca yang fifah sayangi 


okay , chawww . byee ^_^

XOXO #FifahZairi

! ♥ Terima kasih daun keladi ♥!

1 comment:

  1. Sesungguhnye awk ni mmg dijdikn seorang prempuan yg sempurne dn cntik .. siapa dpt awk mmg orng tu untung lah ..hee klau sy dpat awk sy xlps awk kt orng lain , sy hrap sy dpat prempuan mcm awk , baik ,comey ,tabah , and klau xdpat org mcm awk pom, dpat awk sdiri pom da brsyukur sgt dah ..hee , in sha allah . :) allah maha mengetahui . :') ;) .

    ReplyDelete