Saturday, 3 August 2013

TIME FLIES TO FAST *puasa dah nak habis dahh* T_T

Assalamualaikum dan selamat berpuasa :)

Bismillahirrohmanirrohim...

Alhamdulillah syukur kehadrat Ilahi aku masih bernafas lagi di dunia ini. Dah lama sangat aku tak menjengah blog ini. Tak update gambar gambar kann ? hikhikhiks ^^ Almaklumlahh budak SPM kan ? bukan selalu dapat online. Dapat hadap lappy. whoa ! heheheee >.< So, oleh kerana sibuk yang terlampau maka tak sempat lah si penulis nak update blog selaluuu. OPPS! Maafkanlah yea ? hihi tanpa alasan maybe tiada pembaca. maybe maybeee... tak apa lah akan tetap ku teruskan perjuangan ini bhahahha *merepeks*

okay okay kita sambung okay ? ngeeee ^.^

Hmm, Tinggal a few days je lagi nak raya. Mesti korang excited and tak sabar macam tu kan? Hihii, aku pun macam tu jugak macam tu jugak macam tuu jugakkkkk. tak sabar, nak rayaa. Yeayeayy dah nak raya yeayeayy ! hehehee *gedik* Okay gonna miss Ramadhan alots kan ? T_T sangat sangat kann? :') Heww, memang lah suka when nak raya but ramadhan pun best jugak. Just tak makan the whole day not a big problem la. Aku suka time bulan ramadhan sebab drama-drama time ni memang best best gila. For sure la rancangan masakan. Eventhough bukanla nak try sangat resipi dorang tu but bila tengok orang memasak akan terliur and tak sabar sabar nak berbuka. Everytime watching channel masakan yang orang kulit putih memasak tuu. Tu je.

And other than cerita masak masak, Slot drama for sure best best kan? mesti sedih sedih touching touching bagaii. One of the drama 'Ramadan Yang Hilang'. Sangat best. Ada part sedih and ada part lawak nakal shomel auww. Watak jahat yang menyampah omgeee. wuhhuu ....

And the best part time bulan puasa sebenarnya TERAWIH. For your information, dalam banyak banyak bulan hanya bulan Ramadhan je adanya terawih. Okay tak pernah buat terawih sebulanlah for sure. Tapi akan try pergi sekerap mungkin. Selalu akan sampai awal ke masjid with mum, dad, sis and dah ada makcik makcik yang dah retired, yang tak kerja yang duk kat rumah saja, yang menjadi orang kuat masjid dah sampai duduk duduk tunggu nak azan. Aku sangat suka melihat merek mereka ini sebab mereka semua kawan rapat yang datang untuk sembahyang terawih sama sama, datang bersalaman bertukar tukar cerita. Okay sangat suka suasana macam ni. Hope dapat jadi macam mereka when aku dah retired nanti. Bila dah besar ni puasa lebih kepada keinsafan, Takde dah rasa nak seronok seronok beraya macam time budak budak duluu kan? hihii. Okay rasa sayu tiba tiba.

Ramadhan dah nak pergi, tunggu Syawal yang akan menjelma . bye ramadhaan, Hye Syawal :')


~:: Goss!pgurlz :: ~
! ♥ Terima kasih daun keladi ♥!

0 persons berX0XO:

Post a Comment