Sunday, 27 November 2011

.:: MinTak Korang Tengok Citer Neh!! (PENUNGGU ISTANA BILLAH) ::.

Assalamualaikum....
Annye0ngHasey0!!!

Salam Maghrib uat semua....
oke! arini fifah nak kasi tau tadi fifah ade beli CD....saje je nak beli citer seram..because da lame tak nengok!
oke time fifah beli cd tuhh..tak perasan plakk yang citer ni REAL!! sumpahh! tak perasan langsung! YA ALLAH...kalau fifah perasan cd ape yang fifah beli memang SAH fifah tak beli...tak tahu menahu pun sal citer ni....tajuk citer tuhh ialah 'PENUNGGU ISTANA' memang tempat berhantu...OMG! takot gilerr ahh! dah la bantuan SEEKERS...u know seekers....rancangan pencarian bende bende halus...fifah memang suke tengok rancangan tuhh...selalu tengok ngan family family fifah....

oke,bile sampai umah,! fifah pun terus tengok,Excited nak tengok nehh!
bile fifah tengok....fifah tertanye tanye " Asal citer die camni nihh,Why kamera goyang-goyang nihh?? ni citer ke hape??" bile tnegok sampai tengah tengah tuhh...0ohh! baru faham!

orait! tadi fifah usha usha belog sorang abang nehh! bace ekk!! ini fifah COPY aje....BACE TAU!!!!





Ini adalah petikan pendapat dari rakan kita mr q di salah sebuah laman forum. Bacalah sampai habis ye... 
___________________________________________________________________________________

Tlg,tlg,tlg lah.....Bila korang baca apa yg ak tulis ni tlg lah amik perhatian especially pd bdk2 "u" yg kt luar sn yg sibuk nk cari menda2 halus ni utk projek class korang. Korang rentikan aje lah. carilah menda lain.....
Ak ckp cmni sbb ak xnk ap yg dh jdk pd bdk2 yg sibuk nk cari hantu/setan kt Istana Bilah tu jdk kt korang jgk. Korang akn phm ap yg ak ckp ni kalau korang tgk muvie Penunggu Istana.Ak bkn nk review sgt psl muvie ni tp tujuan ak ialh utk peringatan korang smua.

Terus terang ak ckp yg cter Penunggu Istana tu adlh muvie real tnpa ad sebarang penambahan pape video lain. [ak tau sbb member ak journalis,dia smpt g pra-tonton cter ni aritu+wakil2 pelakon dlm cter tu pn ad dtg gak tp xnk bg komen cuma diorg kta harap dpt bg lesson kt org lain].

Mungkin ad yg kt luar sn akn ckp cter tu fake or reka2 tp totally korang salah. Bdk yg mati dlm cter tu mmg mati, dn bdk yg hilang dlm cter tu mmg hilang......smp skang. Report polis da buat tp diorg still x jumpe bdk tu smp skang. Almost setahun lebih dah.

Klu korang nk tau, cter Penunggu Istana tu dibikin brdasarkan cantuman2 video yg 5 org bdk "u" rakamkan selama 15 hari pd sekitar 2009 kt Istana Bilah ni.
Sara Ali, Nadzirah Ahmad Nadzri, Nor Zafirah Abd. Rahim, Mustaqim Mohamed Zaki dan Amar Asyraf.

Kes kematian dlm video2 tu dpt dirakamkan tp polis msh lg x jmpa suspek utama  iaitu Amar Asyraf. Dia hilangkan dri smp skang dn dlm ramai2 bdk "U" tu, dia salah sorang yg hidup, yg lain "jalan"....
Ok,ak cter sket psl cter Penunggu Istana a.k.a Istana Bilah.

Ad 5 bdk U dtg ke Papan [Perak] utk study/record sendiri aktiviti paranormal yg ad kt Istana Bilah. Diorg dtg tu dgn ditemani+dibantu oleh Uncle Seekers. Ringkas cter, diorg dpt footage aktiviti paranormal kt istana tu after 4,5 hari stay. Tp diorg xpuas hati lg sbb imej hantu/setan ni diorg xnmpak. 

Lastly,diorg pinjam gadjet uncle seekers dn diorg gtau nk stay lg kt istana tu tp uncle seekers bg syarat diorg kna bg semua salinan video yg diorg rakamkn kt uncle seekers. Diorg stuju. Meanwhile, uncle kna balik sbb ad hal lain nk buat dn bdk2 5 org tu akn stay kt Istana tu sendirilah.
Ok,ms ni one of the member tarik diri [sbbnya dia x ckp la]. 

Klu x silap ak nm dia Nadhirah. Dia blah ms hari ke8 kt istana tu. Reason dia blah mybe sbb bdk2 jantan dlm group tu soh guna pad [kotex] pompuan utk panggil hantu tu kuar. Dia x stuju. Bdk2 jantan tu nk guna pad pompuan sbb alasannya diorg still x nmpk2 hantu tu. Mknanya skang tinggal 4 org je la.


After stay 10-12 hari kt istana tu,nothing happen. Lastly diorg guna kemenyan+pad pompuan yg ad darah haid utk panggil "menda" tu kuar [one of the members diorg ms tu kebetulan period].Memula tu xde pape jdk,sama jek tp pd hari ke-15 semuanya brlaku. Kt sinilah cerita ni "bermula"......
Utk pengetahuan,diorg letak video camera kt setiap penjuru rmh tu dn diorg akn dtg tukar tape setiap 3 jam. Video cam tu akn berada dlm kedudukan statik ajelah kiranya ni. Video2 cam ni jgk la yg akn rakam sbrg aktvti yg brlaku kt dlm istana tu.

Ok pd mlm ke15 tu [lebih kurang kul 11++ mlm] slh sorang member diorg ni [Amar Ashraf] dh kna rasuk,[video dpt rakamkan hal ni ok]. W/pun xnmpk hantu jembalang dtg tp riak muka ngn gerakkan tubuh dia menunjukkan yg "ada" menda lain ikut dia. Amar hilang.

Member2 lain yg sedar Amar hilang terus geledah istana tu tp xjmpe.
Diorg cr kt luar rmh tp still xjmpe jgk n decide nk msk istana tu smula sbb diorg dgr ad suara mnjerit dr dlm. Cari punya cari,diorg x jumpa jgk n decide nk brpecah.

Ms kt tingkat 2 umah tu, si Mustaqim ni jumpe Amar kt dlm satu bilik, brdiri tegak tanpa suara. Dr footage tu jgk, menunjukkan yg Amar tetiba pkul member dia ni guna kaki meja. Ms tgk scene ni ak bbtl cuak+seram sbbnya ap yg brlaku tu bknnya direka2 tp real. Darah jgn ckp la, abis penuh baju si Amar ngan darah. 

After that,Amar terus brdiri tegak mcmna dia diri memula td mcm xde pape brlaku.
Manakala 2 org bdk pompuan lg tgh cr Amar ni kt tingkat bwh. Ms ni si Sara kna ganggu, olh krn dia cuak, dia terus lari ke luar rmh tinggalkan member dia trkontang-kanting sorg diri. Yang si Firah ni plak g naik level 2 utk panggil mmber dia Mustaqim tu tp yg sedihnya dia jumpa Mustaqim tu dh mati.

Dia trpandang si Amar kt pnjuru istana tu. Ingatkan nk mtk bantuan tp dia pn turut kna bntai gak guna kaki meja kayu.

Sara yg lari ke luar rumah ni smpt tepon uncle seekers utk tlg diorg tp dia pon kna hempuk ngan kaki meja jgk [kt topi dia ad pasang kamera].Firah+Sara,dua2 pon out....


End.

Ok menurut risikan kwn ak [pmberita], bdk2 tu dijumpai slps bberapa hari tp Amar tkde. Uncle seekers kna panggil utk siasatan.

Jurnal,buku catitan,kamera,video camera smuanya kna amik utk jadi bukti dn pihak polis yg 1st time tgk rakaman tu agak trperanjat ngn ap yg brlaku. Kalau x silap ak, ad lebih kurang 800 keping gmbr diorg snap [start dr 1st day sampailah hari ke 15].Polis x jmpe lg Amar. 
Sblm ni bnyk cerita yg ckp istana ni brhantu tp bukti xde,nah skang bukti dh kt depan mata, ada beran?


oke! da abis bace?? orait...jangan duk pikir sangat sal citerr nehh ekk! 
tapi sape yang tak puas 'HATI' tuhh! beli je terus...
APE BARANG BACE LAM BELOG ORANG....entah betul or tidak..saje uat wat citerr...
oke,,,bagi yang tak believe-believe lagi tuhh...KO BELI LARR CD tuhh LEBIH BAGUS!!!
baik! SALAM MAGHRIB UAT SEMUA......P solat oii! hehehe! daaa....


:: G0ssip Gurlz :: ~x0x0~
! ♥ Terima kasih daun keladi ♥!

0 persons berX0XO:

Post a Comment